Over Friyya

Friyya verkoopt natuurproducten die veelal worden gebruikt in combinatie van een ritueel. Denk aan kruidenpreparaten, oliën, thee en rituele attributen.

De tincturen, oliën en thee worden bereidt door Ilona, het gezicht achter friyya, van wilde bloemen en kruiden die zij vindt in de natuur. Bij uitzonder worden de kruiden ingekocht bij andere duurzame wildplukkers.

Bij het bereiden worden de oeroude regels van de natuurmagie in acht genomen.

 

Het gezicht achter Friyya

 

Mijn naam is Ilona Nalan en ik ben de eigenaar van Friyya.

Ik geef klanten advies over rituelen, ontwerp rituelen op maat en leidt deze op aanvraag. Daarnaast maak ik de natuurproducten voor Friyya.

- Soon more - 

2011- 2014 - Ritueelwetenschappen - Tilburg Universiteit
Scriptie - Ayahuasca gebruikers - een ongrijpbare beweging
2020 - heden - Schrijversacademie - Storytelling
2020 - heden - Kruidengeneeskunde & Rituelen - Cornalijn

De naam Friyya

 

Friyya staat voor Freyja en Frigga, twee Germaanse godinnen. Zij komen uit een tijd waarin de natuur en haar magie nog een grote rol speelden in het leven van de mens. Freyja is de godin van de aarde, de vruchtbaarheid, seksualiteit en zij is een strijdster. Frigga is de godin van de hemel, moederschap, liefde en zij is een natuurtovenares. Er wordt gedacht dat Freyja en Frigga dezelfde godinnen zijn. Als dat zo is, dan staat FRIYYA als nieuwe godin voor alle goddelijke en aardse aspecten die zich in onze natuur bevinden.

Friyya daagt je uit al deze aspecten in jezelf, zowel de aardse als de goddelijke, met elkaar te verbinden. Kun je stabiel en stevig staan en tegelijkertijd het leven, haar onzekerheid en haar magie toelaten?

 

Zij heet Friyya

636c3b13127bdc197a4b889f5496e5c5_edited.png