top of page
Over Friyya

Friyya staat voor Freyja en Frigga, twee Germaanse godinnen. Zij komen uit een tijd waarin de natuur en haar magie nog een grote rol speelden in het leven van de mens. Friyya werd geboren uit het verlangen naar het verbonden zijn met de kern: de plek waar we vandaan komen. Een plek die niet alleen natuur heet maar zich ook ergens in ons bevindt.

​Stel je eens voor dat we ons meer laten leiden door de natuurwetten, die er ondanks onze persoonlijke inmenging altijd zijn. Als je kijkt naar hoe alle levende organismen op deze aarde ontstaan en weer sterven, dan zie je ook dat dit geen algoritme kent. Er worden geen beloften gedaan, behalve de belofte van een aarde die leeft.

Haar verassing komt onaangekondigd. Zij is niet alleen fijn, warm en licht, maar ook rauw, hard en donker. Zij is niet te temmen, te reguleren of naar onze hand te zetten.

Eigenlijk voelt het veel natuurlijker om haar te volgen. Dan zie je dat het leven in balans is. Niet per se voor jou als individu, maar voor het geheel.

  

Ik = Friyya

Ik schrijf over natuurbeleving, het vertragen en het leven met de seizoenen. Nu nog veelal op social media. Daarnaast verkoopt ik (medicinale) natuurproducten. 

Friyya-6.png
bottom of page