top of page
Over Friyya

Friyya staat voor Freyja en Frigga, twee Germaanse godinnen. Zij komen uit een tijd waarin de natuur en haar magie nog een grote rol speelden in het leven van de mens. Friyya werd geboren uit het verlangen naar het verbonden zijn met de kern: de plek waar we vandaan komen. Een plek die niet alleen natuur heet maar zich ook ergens in ons bevindt.

Stel je voor dat we ons laten leiden door natuurwetten, die er ondanks onze menselijke inmenging altijd zijn. Als je kijkt naar hoe alle levende organismen op deze aarde ontstaan en weer sterven, dan zie je dat dit geen algoritme kent. De natuur doet geen beloften, behalve de belofte van een aarde die leeft.

 

De aarde verrast en haar verassing komt onaangekondigd. Zij is niet alleen fijn, warm en licht, maar ook rauw, hard en donker. Zij is niet te temmen, te reguleren of naar onze hand te zetten. 

Beter is het om haar te volgen. Dan zie je dat het leven in balans is. Niet per se voor jou als individu, maar voor het geheel.

  

Ik = Friyya

Ik schrijf over natuurbeleving, het vertragen en het leven met de seizoenen en daarbij behorende rituelen. Dit deel ik op instagram en elk seizoen via een nieuwsbrief naar mijn leden. 

Daarnaast maak ik natuur producten die ik zelf maak van kruiden en bloemen. 

Iets meer over mezelf: Mijn roots liggen in het platte Nederland met de plantsoentjes en fietsenrekken en Turkije met haar ruige bergen en intense smaken. Eerder studeerde ik af van de studie ritueelwetenschappen waarbij ik in mijn laatste jaar onderzoek deed naar het gebruik van Ayahuasca en betekenisgeving. 

Op dit moment woon ik in Gennep (Noord-Limburg) met mijn gezin. Sinds ik moeder ben geworden ben ik wat minder aanwezig op social media. Wil je toch op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Ik ben helaas gestopt met de online webshop. Ik maak nu alleen nog producten of cadeaus op aanvraag. Tincturen, smudgesticks, thee, yoni steams & yoni krukjes.  

bottom of page