Over Friyya

Friyya staat voor Freyja en Frigga, twee Germaanse godinnen. Zij komen uit een tijd waarin de natuur en haar magie nog een grote rol speelden in het leven van de mens. Friyya werd geboren uit het verlangen naar het verbonden zijn met de kern: de plek waar we vandaan komen. Een plek die niet alleen natuur heet maar zich ook ergens in ons bevindt.

Stel je eens voor dat we ons meer laten leiden door de wetten die er ondanks onze persoonlijke inmenging altijd zijn. Als je nu kijkt naar hoe alles wat leeft ontstaat, groeit en sterft. Dan zien we dat dit geen algoritme kent, geen vaste tijden. Er zijn geen beloftes, behalve de seizoenen en de opkomst van de zon en de maan. 

 

De natuur verrast, sterft af, bouwt op. Niet op vaste tijden, niet omdat we dit wel of niet willen, maar willekeurig. Zij is niet alleen maar fijn, warm en licht, maar ook rauw, hard en donker. Zij is niet te temmen, te reguleren of naar onze hand te zetten. 

Eigenlijk voelt het veel natuurlijker om haar te volgen. Dan zie je dat het leven in balans is. Niet per se voor jou, voor het individu, maar voor het geheel. Want wat je neemt, gaat altijd ten koste van iets anders. 

  

Ik = Friyya

Ik schrijf over natuurbeleving, het vertragen en het leven met de seizoenen. Nu nog veelal op social media. Daarnaast verkoopt ik (medicinale) natuurproducten. 

Friyya-6.png